• četvrtak, 6. listopada 2016.

    Kako smiriti dijete koje plače

     
    Postoji puno razloga zašto bebe plaču, u pitanju može biti glad, puna pelena ili samo neraspoloženost. Na roditeljima je da nauče s vremenom prepoznati razlog zašto je njihovo dijete trenutno uznemireno i kako ga mogu smiriti kada plače.
    Upravo je to jedan od razloga zašto mnogi strahuju kada otkriju da će po prvi put postati roditelji jer se boje kako neće znati hoće li reagirati u pravo vrijeme i kako treba. Utjeha je da svaki roditelj ima u sebi urođen instinkt koji će mu pomoći detektirati o čemu se radi, pa tako ne moraju biti u strahu da neće znati kako pomoći svom djetetu.
    Pored pitanja koja se odnose na prepoznavanje razloga zašto dijete plače, postoji još nekoliko nedoumica o kojima razmišljaju očevi i majke. Među njima je i ono koje se odnosi na to kako smiriti dijete. Kako mu pomoći da se što prije smiri i opet bude sretno?
    Ako je dijete gladno i plače zbog toga, naravno da ga treba nahraniti, a ukoliko i nakon toga nastavi plakati onda treba provjeriti ima li punu pelenu ili je možda u pitanju ipak bolest.Mjerenje temperature je prvi korak prema otkrivanju radi li se možda o tome da je dijete pokupilo prehladu. Kada je dijete bolesno to se najlakše može prepoznati po tome što je plač intenzivniji, beba je razdražljiva, nemirnija i puno više cendrava.
    Nekim bebama pomaže da im pjevate dok ih pokušavate uspavati ili kada su nemirne. Vaš glas i toplina djetetu su najbolji lijek da se smiri. Važno je da ne budete nervozni jer dijete će to osjetiti i tako nećete ništa moći napraviti. Ono će postati još nervoznije. Pokušajte se smiriti i misliti samo na to kako da pomognete svom mališanu.
    Pojedine bebe se umire uz zvuk sušila za kosu ili usisivača, pa ako pomogne i vašem djetetu slobodno pokušajte jer tako će se najbrže smiriti i zaspati, a vi ćete se napokon moći opustiti.
    Zene koje doje mogu bebu prisloniti na prsa i tako ju umiriti dok drugim bebama pomaže duda s kojom će ubrzo prestati plakati. Kada je dijete malo veće, ako je potrebno budite s njim dok ne zaspi, ispričajte mu lijepu priču i pokažite kako nije samo da ste uvijek tu za njega. Saznajte kako smiriti dijete koje plače kako bi tijekom njegova odrastanja imali više lijepih nego stresnih trenutaka.

    Nema komentara: