• ponedjeljak, 26. listopada 2015.

    Najnovija istrživanja dokazala-mršati možete i dok SPAVATE

    Uglavnom kada se spomene mršanje,odmah se sjetimo rigoroznih dijeta,plana vježbanja,gladovanja,velikog stresa i sve ono što “ide” uz mršanje.Tome je sada kraj!
    Istraživanja su pokazala da možete da smršate i bez gladovanja,samo uz pomoć malih trikova koji će vam pomoći da što bezbolnije izgubite višak kilograma.Evo nekih od njih:
    -Prije odlaska na spavane popijte proteinski šejk!Da dobro ste pročitali,proteinski šejk.I dok smo naviknuti da ne smijemo ništa da jedemo prije spavanja,naučna istraživanja tvrde upravo suprotno.Istraživanje je pokazalo da ljudi koju jedu užinu prije samog spavanja brže i lakše gube kilograme.
    354918_1
    -Sobu u kojoj spavate zamračite! Što je više prostorija zamračena brže ćete da zaspite i tako ćete da lakše izgubite višak kilograma.Ako imate elektronski budilnik i njega isključite da vam ne osvjetljuje prostoriju.
    -Uvijek planirajte unaprijed!Naveče pripremite sve što ste planirai za naredni dan,zapišite na papir i zalijepite u kupatilo na ogledalo.Tako ćete ujutro da se sjetite svega što ste planirali za taj dan.Planiranje unaprijed vam može pomoći da se usredotočite što bolje na mršavljenje i gubitak kilograma.
    -Sobna temperatura neka ne bude viša od 19 stepeni Celzijusa,jer istraživanja su pokazala da ispitanici koju su spavali u hladnoj sobi,njihove masti su duplo brže sagorijevale od onih koji su spavali u prostoriji koja je bila zagrijana na 24 stepena Celzijusa.Samo pazite ako imate se*s,žene slabije doživljavaju orgazam ako imaju hladna stopala,uvijek imajte čarape blizu sebe.
    -Uvijek se trudite da ustajete u isto vrijeme,podesite alaram i svako jutro se budite u isto vrijeme.Ova rutina vam može pomoći da budete manje podložni gojenju,a samim tim i da gubite višak kilograma.
    Nadamo se da će vam ovi mali trikovi pomoći da izgubite višak kilograma i uživate u svakom novom danu.

    Nema komentara: