• petak, 30. rujna 2016.

    Akne u trudnoći




    Napokon ste napravili test, a kada su se pojavile dvije crtice znali ste da je došlo vrijeme da se zaputite liječniku. Još se ne želite veseliti jer čekate službenu potvrdu i ne možete dočekati trenutak kada ćete sretnu vijest moći saopćiti prijateljima i članovima obitelji.
    Trudnoća je velika vijest i za većinu parova predstavlja potpuni zaokret u životu, kada treba promijeniti puno toga i dati prednost drugim navikama u životu koje su se nekad činile tako daleko. Napokon je došao trenutak da odlučite koji su vam prioriteti u životu.
    Svaka trudnica trebala bi što prije početi razmišljati o zdravlju i  kako da zastiti sebe i nerođeno dijete te tako stvori sve preduvjete da trudnoća prođe bez rizika i da majka bez stresa dočeka dan kada bi na svijet trebalo doći njeno dijete.
     Nakon brige o zdravlju te promjene prehrambenih navika koje sada uključuju više namirnica obogaćene vlaknima, vitaminima i mineralima, vrijeme je za ljepotu i njegu kože cijelog tijela. Trudnice imaju veliku mogućnost dobivanja strija i zbog toga bi se trebale orijentirati na preparate s kojima će održavati kožu elastičnom pazeći da joj cijelo vrijeme pružaju dovoljno tekućine.
    Strije nisu jedini estetski problem koji se može javiti tijekom devet mjeseci. Sve se više trudnica žali na pojavi akni kao u vrijeme kada su bile u pubertetu. Dok se nekim ženama proljepša ten, druge zbog divljanja hormona dobiju akne i to najčešće u prvom dijelu trudnoće koji obuhvaća prva tri mjeseca.
     Zbog osjetljivog stanja i sastojaka koje sadrže kreme protiv prištića i akni, trudnicama se savjetuje da ih izbjegavaju sve dok ne rode i dok ne završe s dojenjem. Dobro je što akne nestanu s vremenom i do kraja trudnoće lice se u potpunosti očisti.
    Razlog promjene do koje dolazi na najvidljivijem dijelu tijela leži u hormonima na koje ne možete utjecati i zbog čega ostaje jedino čekati da se ponovno uspostavi hormonalna ravnoteža.
    Želi li se smanjiti mogućnost pojave akni, žene bi se tijekom trudnoće trebale umivati ujutro i navečer te paziti da uz pomoć blagog sredstva očiste lice od šminke. Umivati se treba čistim rukama kako bi se izbjeglo nanošenje bakterija na lice.
    Tijekom trudnoće i nakon poroda trebali bi koristiti lagana sredstva za njegu lica s kojima neće doći do začepljenja pora. Izbjegavajte istiskivanje prištića i korištenje proizvoda na bazi sapuna jer će dodatno isušiti kožu. Budite lijepe kao trudnice i kao majke.

    Nema komentara: