• petak, 30. rujna 2016.

    Njega kože u trudnoći


    Trudnoća je poseban period u životu svake majke koja je devet mjeseci s nestrpljenjem iščekivala dolazak svog malog anđela. Dok je nekima trudnoća ugodna, normalna i bez većih tegoba, neke žene se ipak trebaju više čuvati i štititi svoje zdravlje kao i zdravlje još nerođene bebe.
    Mnogi trudnoću nazivaju drugim stanjem kada se u organizmu odvijaju velike promjene kojih trudnica postaje svjesna kako vrijeme sve više odmiče i kako trudnoća poprima sve veći stupanj. Promjene su dio prirodnog procesa na koje se treba naviknuti.
    Žene tijekom devet mjeseci pored toga što trebaju paziti da ne ugroze svoje i zdravlje djeteta koje nose, trebaju pripaziti i na pravilnu njegu kako bi i nakon poroda bile zadovoljne svojim tijelom. Pravilna njega podrazumijeva pravovremenu brigu oko kože za koju bi se trebalo pobrinuti da ostale elastična. 
    Doktori su mišljenja kako se postotak pojave strija može uvelike smanjiti ako se na vrijeme krene s upotrebom preparata koji u sebi sadrže sastojke koji će ne samo nahraniti kožu nego će je i ovlažiti. To je jedan od razloga zašto se savjetuje nanošenje već na početku trudnoće, od trenutka kada ste saznali da ste u blaženom stanju.
    Nije dovoljno samo nanijeti određenu kremu, losion ili ulje, potrebno je svaki put nakon tuširanja uzeti dovoljno vremena kako bi spomenuti preparat umasirali na kritična područja kao što su mjesta na kojima se strije najviše javljaju. To je područje trbuha, grudi i bokova. Tako će tijelo dobiti dovoljno vremena da primi sve potrebne sastojke koji će pomoći održati kožu onakvom kakva je bila prije trudnoće.
    Tijekom tuširanja potrebno je izbjegavati sve one proizvode koji mogu dovesti do isušenja kože kao što su gelovi. Njih ostavite tek kada rodite i kada vam se tijelo oporavi od svih promjena kroz koje je prošlo. Ne treba zaboraviti da trudnice moraju biti oprezne s određenim kremama za lice budući da njihovi sastojci preko pora i krvotoka dolaze do djeteta.
    Ako vam je ponekad teško masirati određena područja na tijelu zamolite supruga ili druge članove obitelji da vam nanesu kremu. Masaža nije način samo da koža upije važne sastojke, uz pomoć nje trudnice se oslobađaju stresa koji može otežati tih nekoliko mjeseci koliko vam je ostalo do poroda.

    Nema komentara: