• petak, 30. rujna 2016.

    Kako ublažiti PMS


    Ah ti dani u mjesecu… Bilo bi najbolje kada bi ih nekako mogli izbjeći bez da razmišljamo kako se svaki mjesec dana treba boriti s učestalim promjenama raspoloženja i napetim grudima. Nažalost PMS se ne može izbjeći, ali se zato može ublažiti uz pomoć određenih namirnica.
    Uz pomoć zdravih namirnica obogaćenih potrebnim vitaminima i dovoljnom količinom sna svaka će žena manje osjetiti neugodne simptome predmenstrualnog sindroma, zbog čega se svaki mjesec osjeća iscrpljeno.
    Dobro je što neki PMS skoro ni ne osjete, ali to je manja skupina žena za razliku od većine koja se s tim sindromom mora boriti godinama. Bez obzira radilo se o poboljšanju kvalitete življenja i životu s manje bolesti, očito je kako svatko od nas treba što prije promijeniti način života i okrenuti se zdravim životnim navikama.
    Što više kretanja i trenutaka kada se možete opustiti te prehrana koja se oslanja na namirnice bogate vlaknima, mineralima i vitaminima najbolji su početak i put koji vas garantirano vodi prema boljem osjećaju i većem zadovoljstvu svojim tijelom.
    Zdrave namirnice će vam pomoći da izbjegnete neke bolesti, a isto tako će vam olakšati neugodne simptome koji prethode menstruaciji. Koja je to spasonosna hrana i najbolji saveznik tijekom napornih dana u mjesecu?
    Visoko na popisu željenih namirnica našla se banana zahvaljujući najviše vrijednom vitaminu B6 s kojim će nestati promjene raspoloženja, a grudi više neće biti tako bolne. Mnoge su žene potvrdile kako im je banana omiljeno voće dok imaju mjesečnicu jer se zahvaljujući njoj manje se osjećaju iscrpljeno i ne boli ih toliko. Kako god okrenete bananu treba jesti prije i tijekom menstruacije.
    Od svih vitamina koji postoje kada su u pitanju tegobe koje muče žene, ističu se vitamini iz B kompleksa. Dok B6 pomaže kod bolnih grudi, B1 je odličan jer pomaže poboljšati rad probave zbog čega ne dolazi do zatvora ili proljeva, a što je čest slučaj u periodu prije i tijekom mjesečnice. Obogatite prehranu narančama koje obiluju ovim vitaminom.
    Jedan od problema koji se javljaju tijekom PMS-a je i osjećaj tuge i depresije. Rješenje za depresivni osjećaj zbog kojeg nemate volje izaći iz stana je ukusni ananas. Zahvaljujući manganu kojeg ima dovoljno dolazi do oslobađanja hormona sreće. Dočekajte iduću menstruaciju s puno manje stresa i više snage za nove pobjede.

    Nema komentara: