• petak, 30. rujna 2016.

    Kozmetika u trudnoći


    Trudnoća je zaista “drugo stanje” u kojem vam nije sve dozvoljeno. Obratite pažnju na preparate koji su vam dopušteni i na one koji vam se ne preporučuju upravo zbog vašeg stanja te kako bi svojem djetetu omogućili što kvalitetniji i zdraviji rast i razvoj.
    U trudnoći izbjegavajte preparate koje sadrže salicilnu kiselinu, parabene, formaldehide… Riječ je o kremama poput one protiv bora, za lijecenje akni… Sve one koje imaju specifično djelovanje.
     Najvažnije je da koristite proizvode na prirodnoj bazu. Nemojte se izlagati riziku ako nije potrebno. Pokušajte izbjegavati kreme protiv suzbijanja celulita  različite depilacijske kreme te kreme protiv strija. Iako ste u trudnoći sklone nakupljanju celulita i strija pa se nekad takve kreme i preporučuju, ako ćete ih koristiti pripazite da su prirodne i dopuštene za korištenje trudnicama. Ljeti obvezno koristite zaštitne kreme s faktorom 30.
    U trudnoći za kožu koristite bademovo ulje, sezamovo ulje ili kreme s karite maslacem. Za pilinge lica koristite prirodne sastojke, suncokretovo ili maslinovo ulje koje će hidratizirati kožu. Ako imate akne njih tretirajte jojobinim uljem.
    U trudnoći svaku trudnicu muči svrbež kože uslijed kojeg dolazi zbog rastezanja kože te je zato i moguće da dođe do pucanja kože i nastanke strija. Obvezno kožu mažite s prirodnim kremama i eteričnim uljima kako bi spriječili pucanje kože, ali i nastanak celulita.
     Barem jednom dnevno premažite kritična područja uljem i masirajte laganim pokretima ruke u smjeru kazaljke na satu.
    U vašem tijelu se događaju mnoge promjene, a među njima i hormonalne pa se javlja melazma. Ona se često javlja u trudnoći, a sunce je najčešći uzročnik njezinog nastajanja pa stoga izbjegavajte preveliko izlaganje suncu.
    Nemojte se previše opterećivati time što vam je dozvoljeno, a što nije. Trudnoća nije bolest pa stoga nemojte tratiti vrijeme na istraživanja što ne smijete. Opustite se i živite sasvim normalno kao i do sada, ali s malo većim oprezom, jer u sebi čuvate jedan novi život.

    Nema komentara: